perjantai 16. kesäkuuta 2017

Teatterin taikaa ūüé≠✨

illalla hymyjä
puiden halaamista
sulaa mehujää
pieniä metsäihmisiä
pomppimassa yli nokkosmättäiden

Tämän viikon olen ollut teatterileirillä, naureskellut ties mille jutuille, ollut kuin kotonaan punaisella sohvalla ja lainannut äidin vanhaa kimaltavaa tanssiaismekkoa hyvän haltijattaren rooliin.

Ajoin laiskuudessani "teatterimaskit" naamassa kotiin torstaina ensi-illan jälkeen. Kun nukeksi kerran meikataan niin kaipa niillä ihmisillä on oikeus hiukan pitempään mun naamataulua tuijottaa, koska olihan se nyt aikas hirveän näköinen.

Mutta kuten, meillä on aina tapana sanoa - mitä järkyttävämpi sitä täydellisempi.
Näytteleminen on ihanaa, vaikka en kenraalissa enkä ensi-illassa saanutkaan sitä tavallista energiapurkausta, mutta iloinen olo tuli kuitenkin. Tehdiin uusintasovitus ohjaajan vanhasta näytelmästä, jota itse en ole koskaan esittänyt ennen, mutta kuullut kyllä puhuttavan.

Sen sijaan se energiapurkaus sitten tuli "keikkaesityksessä" toisella lavalla, jonne päästiin näytelmämme vielä kerran esittämään ja katsottiin muiden leirien esityksiä.

Tarina pienestä teatterista, joka uhkaa joutua vuokranmaksun kykenemättömyyden takia konkurssiin pelastetaan muutaman paikalle saapuneen nuoren ja paikan elävien nukkejen avulla.

Parasta koko näytelmässä taisi olla sadun omainen tunnelma musiikin ja marionetin takia. Salah-nukke oli hyvin kaunis nousteessa siiman avulla ylös ja alas.

Ihmisnukkea puolestaan oli jotenkin niin täysin erilaista esittää kuin ihmistä. Mutta vaihtelu virkistää ja ehdottomasti parasta tällä viikolla on olleet erilaiset improvisaatiot, kuten purkujähmy, jossa yhden kierroksen ammatiksi valikoitui strippari ja aivan tosissani luulin minulle pantomiimina esitettyä sanomalehteä perheraamatuksi. Köh.

Ja ei unohdeta lentäviä posliininorsuja ja älyttömän hauskoja läpimenoja, joissa roolit oli vaihdettu näyttelijöiden kesken sikin sokin ja koska muiden repliikkejä ei muistettu päättyi sekin vain naurunremakkaan.

Ihmiset ihan oikeasti - suosittelen kokeilemaan teatteria ❤️ Itselleni se on aina ollut paikka, jonne saa tulla stressaantuneena ja kiireisen√§, mutta josta l√§hdet√§√§n joka kerta jotain oppineena ja yleens√§ hymyss√§ suin.

mutta sitä ennen naurua
kimaltelevia nukkeja valokeilassa
onnenpotkuja ja hymyä aplodien aikana
teatterin taikaa
pimeyttä ilman jännityksen häivää

2 kommenttia:

  1. Ihanan n√§k√∂inen mekko ja niin kivasti kerrottu teatterista! Kuulostaa aivan ihanalta harrastukselta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Teatteri on aivan j√§rkytt√§v√§n ihana harrastusūüíē

      Poista

Kerro minulle toki, mit√§ ajattelet ūüíô Kommentit saavat aina iloiseksi.