tiistai 6. kesäkuuta 2017

Mökkifiilistelyä

- Voi en tarkoita vain puuta. Tietysti sekin on kaunis, hohtavan kaunis, aivan kuin se kukkisi sydämen halusta. Mutta tarkoitin kaikkea, puutarhaa ja hedelmäpuita ja puroa ja metsää, kaikkea mitä tästä ikkunasta näkyy. Eikö teistäkin tunnu siltä kuin rakastaisitte koko maailmaa tällaisena aamuna?
- Annan nuoruusvuodet s. 35

Mökin verannan sivulla on vanhan kartanon rattaiden pyörät, joiden takana huojuvat rantalepikön oksat vasten sinistä taivasta ja pehmeitä vastarannan yläpuolella lipuvia pilvenhattaroita.

Oksien raoista pilkottaa taivaanpilvien valkoinen järvenlahti, joka läikehtii ja väreilee maalautuen tummanvihreäksi puiden peilikuvista. Jossain uikkuu kuikka.

Kolme hyvälle mielelle tuovaa kirjaa luettuna. Minä, Simon, homo sapiens, Kaikki kaikessa ja Annan nuoruusvuodet. Yksi auringonnousu nähtynä, hirveästi ruokaa ja 9 kilometrin kirjastokauppareissu takana. Räiskyvää lämmintä takkatulta ja punaisia villasukkia, vähän piirtelyä iltamyöhään ja epämääräistä tarinan kirjoittelua aamulla.

Siitä on viime päivät tehty. Hyvästä musiikista, pinaattilettujen paistamisesta, takkaperunoista ja raukeasta väsymyksestä.

4 kommenttia:

 1. Tästä sun kirjotuksesta tuli hyvä mieli. Ja tosi jännä kuva, kun tuo pilvivyöhyke on noin uhkaava, kuin se aikoisi peittää koko maailman peiton alle yöksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ❤️
   Jep, itsekin säikähdin ensin unenpöpperössä, että mikä taivaankansi tuonne järveen on putoamaisillaan :D

   Poista
 2. Ihanaa lukea sun mökkifiilistelystä, mun lomapäivät on kuluneet samoissa merkeissä :) Mä lukaisin just kanssa ton Minä, Simon, homo sapiens ja tykkäsin kovasti. Ja Anna-kirjoilla on aina erityinen paikka sydämessä, ei voi kuin kehua sun kirjamakua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä on kyllä ihanaa :)
   Se oli oikeasti hyvä kirja, sylin hymyyn siinä lopussa niin kovasti, että ei yhtään olisi tehnyt mieli edes koskea muihin kirjoihin.
   Anna-kirjat on rakkautta ❤️ Ne vain tuntuvat parantuvan lukukerta toisensa jälkeen.
   Ensimmäistä kertaa kuulen tämän kohteliaisuuden, voi kiitos!

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.