sunnuntai 19. helmikuuta 2017

TALLINNAN MATKA #1


Vihdoinkin lomamatkalle, tai no kuinka paljon Tallinnan matkaa voi ulkomaanmatkaksi kutsua, kun lähes tulkoon pärjään pelkällä Suomen kielellä, on kylmempi kuin Suomessa ja tänään satoi vettä, joten aamupäivän kävelyretki vaihtui ostoskeskusshoppailuksi. Löysin aivan ihania vaatteita, rakastuin yksiin sinisiin korollisiin pitsillä koristettuihin kenkiin, yhteen vaaleaan lompakkoon, mutta sinne kaupan hyllylle nekin jäivät. Olisinpa voinut ostaa ne kaikki, mutta - äidin mukaan se paita näytti rypistyvän liiaksi... Ja okeii, niiden kenkien hinta oli kyllä vähän ehkä turhan suuri heräteostokseksi.
Menolaivassa joka tapauksessa meitä odotti aivan ihana auringonlasku hyvää ruokaa ja ihanan näköisiä huulipunia, joiden ostamista harkitsen oikeasti.Joku tässä Tallinnan vanhassa kaupungissa viehättää. Täällä on niin kaunista, jokainen talo on vähän omanlaisensa, ajan kuluttama, pastillin sävyinen ja jotenkin niin idyllisen näköinen. Pikkupuodit katutasossa, kaikkea pientä turistikrääsää, somia vanhoja kahviloita. Käveltiin Tallinnan vanhimman kahvilan läpi, nähtiin kuinka marsipaania maalattiin käsin, juotiin toisessa hiljaisemmassa kahvilassa cappuccinot. Ja sitten nää mun pikkusisarukset oli kuolla nälkään, niin pyörähdettiin mäkkärissäkin. Ranskalaiset on kyllä ihania, mut on osa tästä reissustakin <3
Nämä talot kasvaa siellä täällä supussa, vähän vinksallaan pienten kujien varrella. Jos jostain löydän Viistokujan tai pieniä salakäytäviä muurin kiviä painamalla, niin kyllä se taitaa täältä löytyä.
Jos joskus tulen tänne vanhempana niin ostan kasan ruusuja, täytän hotellin kylpyammeen täyteen ja olen ihan rauhassa vaahdon ja ruusun terälehtien keskellä ilman, että kukaan huutaa minua sieltä ylös liian aikaisin. Ja nukun näissä valkoisissa puhtaissa hotellilakanoissa pitkään.
Enkä katso tv:eestä suomenkielisiä ohjelmia, enkä kuuntele kenenkään nahistelua siitä, mitä pitäisi tehdä.


Mitenkäs teidän hiihtolomanne on alkanut?
6 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Itsekin olen lähdössä Tallinnan risteilylle viikon päästä :) Ihanaa hiihtolomaa sinulle ♥ itse viettelen lukulomaa :D

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi kuinka kivaa, ristetyillä on kyllä aina hauskaa :)

   Sitä samaa sinulle ja onnea tuohon lukemisurakkaan ❤:D

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen laittamaan :D Vaikka olisi se ihana ollut päästä vähän kauemmaksikin.

   Poista
 3. Mä kirjoitin just tänään postauksen mun Tallinnan reissusta! :D Tehtiin sinne kolmen päivän reissu tällä viikolla. Mä tykkään erityisesti Tallinnan Vanhastakaupungista, kukkatorista ja kahviloista. :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei käynpäs vilkaisemassa, jep se kukkatori on kaunis :)

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.