torstai 23. helmikuuta 2017

Kiera Cass Ainoa

Oli pakko avata tää kirja jo ennen kuin edes pääsin kirjastosta kotiin. Rakastan tätä sarjaa paljon enemmän kuin joitakin muita hyviä - tässä vaan on sitä jotain, vähän niin kuin Pottereissa. Nauroin ääneen, hakkasin käsiä yhteen ja huusin hahmoille ja sivuille, kuinka niin ja niin vaan ei voi tapahtua. Teki mieli kirjoittaa kirjailijalle erittäin pettynyt viesti siitä, kuinka tämä kehtaisikin tappaa kaikki lempihahmoni ja sen jälkeen aloittaa kirjan lukeminen alusta, kun he vielä olisivat hengissä. En kuitenkaan sitä tehnyt vaan aloin kirjoittamaan tätä postausta.Selection-sarja on enemmän kuin sanoja, tää on käsin kosketeltava maailma, tämä on naurua, kyyneliä ja rakkautta.

Ai niin, spoilausvaroitus. Sarjan ensimmäinen on Valinta. (hopi hopi lukemaan se siitä)

Kirja sijoittuu siis siihen aikaan, kun alati niin ihana prinssimme yrittää tehdä päätöstään tulevasta morsiammestaan, America yrittää päättää tunteistaan ja alkaa pikkuhiljaa ymmärtää kuinka suuresta valinnasta tässä on kyse. Paluuta menneisyyteen ei ole, joko hänestä kruunataan Ykkönen tai sitten hän jatkaa elämäänsä Kakkosena.

[Puutarhassa juoksi varmaankin puolet palatsin vartijoista ilman paitaa...]
"Hehän ovat vain poikia ilman paitoja", minä totesin.
"No, kannattaa varmaan nauttia näystä hetki, ennen kuin saat katsella taas vain meitä kolmea", hän näpäytti.
"Ihan sama. Maxon näyttää ihan yhtä hyvältä ilman paitaa kuin kuka tahansa heistä."
"Mitä?" Kriss älähti.
Sekunti sen jälkeen kun sanat olivat karanneet suustani, tajusin mitä olin sanonut. Kolme silmäparia tuijotti minua.
"Milloin sinä ja Maxon oikein olette olleet ilman paitaa?" Celeste tivasi.
- s. 27

Eliitin neljän tytön välit kiristyvät, kapinallisten hyökkäykset käyvät yhä julmemmiksi eikä asiaan auta American niskaan hengittävä kuningas, joka uhkaa lähettää tytön takaisin kotiin heti seuraavasti virheestä.
Voiko Viitosena vaatimatonta elämää elänyt tyttö voittaa Valinnan, päästä Ykköseksi ja kuningatareksi, kun vastassa ovat täydellisen kasvatuksen saanut velvollisuuden tuntoinen tyttö Elise, Kriss, joka vannoo rakastavansa prinssiä oikeasti ja tahtovansa mennä tämän kanssa naimisiin ja kaunotar Celeste, joka on tottunut kameroihin ja kuuluisuuteen?

Voiko tosirakkaus voittaa ja maan monarkia kukistaa uhkaavan kapinan ja vallankaappauksen?

Kauniita mekkoja, teekutsuja, kapinallisia, epäilevää rakkautta kätkettynä aivan ihanaan huumoriin. Tätä oli oikeasti nautinto lukea. En muuta sano. Lukekaa vastapainoksi jokaiselle Outolinnun ja muun fantasiakirjan kapinallisille. Tällä kertaa muutos tulee kuningashuoneen sisältä.

"Sain ajatuksen koskien tulevien teekutsujen vieraita, mutta tarvitsen sinun hyväksyntäsi."
Hän katsoi minua häkeltyneenä.
"Ja haluan sinun tietävän kaiken, mistä aion heidän kanssaan keskustella. Saatamme rikkoa monia lakeja, joten en ryhdy siihen, jos kiellät."
Kiinnostuneena Maxon kohottautui toisen käsivartensa varaan kuuntelemaan. "Kerro kaikki."
- s. 148


Suomentakaa se seuraava osa nopeasti kiitos❤

Kirjailija: Kiera Cass
1. painos, painettu Printon Trükikoda AS, Viro 2017
Alkuperäinen teos: The One
Sivumäärä: 323

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.