tiistai 10. tammikuuta 2017

Huominen tuo uutta valoa

Kun kerran mieleesi nousee yksi ajatus, se ei lähde helpolla, ei pyyhkiydy pois muistista, ei tahdo hetkeen unohtua. Kävelet ohi tutun paikan, se palaa mieleesi, katsot itseäsi peilistä, avaat puhelimen näytön. Luot katseen ylös iltapäiväauringon valaisemalle taivaalle. Se valo tuo hymyn huulille, kertoo, että aurinko laskee kohta, että kohta tulee hämärä. Että huomenna on uusi päivä.

Jos sillä ajatuksella oikeasti on merkitystä, se vain vahvistuu vahvistumistaan, kunnes sitä alkaa hokea.


Kunnes sitä ajattelee päivittäin.

Ja siinä se konnankoukku, idean juju onkin. Jos toistat asiaa tarpeeksi totena tai valheena, ajan myötä alat itsekin uskoa siihen sellaisenaan, se muuttuu. Ei riitä kuin yksi epäillys, yksi hymy tai tahdonvoiman ajatus.

It doesn't matter. The thoughts of other people doesn't matter. I keep telling that to myself. Everyday. Every week. Epäonnistumiset, väärät sanat tai vastaukset eivät ole maailman loppu, jokainen vastaan sanottu asia, jokainen puolihuolimaton loukkaus. Niille ei pidä antaa liian suurta sijaa. Only what matters is learning.

Sillä, että loukkaannun jostakin hetkeksi. Kai se tahtoo jäädä kaihertamaan mieltä loppupäiväksi. Eikä sillä ole väliä kuinka sen asian olisi voinut muotoilla toisin, miten sen olisi voinut ymmärtää toisin. Koska sillä, että teen virheen fysiikan laskussa ei ole mitään, ei yhtään mitään merkitystä enää huomenna. Sillä, että jotakin mielipidettä ei tarjota sametilla vuoratussa rasiassa kaunisteltuna, se on elämää.

Ja silti tarvitsen siitä muistutuksen päivittäin, silmäyksen peiliin, hiusten koskettamisen ja pään kallistuksen. Näytät tänään kauniilta kultaseni. Tänään on uusi päivä.

Yksi hengenveto voi aloittaa kaiken, mutta se aloitus täytyy joskus vain tehdä uudelleen ja uudelleen. Ja siinä minä olen hyvä. Nukahtamisessa ja heräämisessä uuteen päivään tekemään samoja virheitä vain eri tapauksissa ja tavalla, oppien jotain uutta, unohtaen kaiken entisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.