tiistai 27. joulukuuta 2016

Musiikkilistani 2016

Tämä vuosi lähenee loppujaan ja senpä takia ajattelin omaksi ja teidän iloksenne kerätä kokoon vuoden aikana kuuntelemaani musiikkia.
Zolita - Explosion

"Reached the bitter end, can’t pretend I’m not in love with my best friend, my best friend..."
Tämä kappale on rakkautta. Sitä on tultu kuunneltua lävitse monta monta monta kertaa, tyttörakkaudesta kun tahtoo löytyä vain niin vähän musiikkia. Ja laulu oli kuin suoraan omasta elämästäni kirjoitettua vielä ennen tätä syksyä. Aivan ihanat, sydämen sopukoihin osuvat sanat - olen edelleen korviani myöten rakastunut Zolitan musiikkiin. Lempilaulajani ehdottomasti ♡


Ed Sheeran - Tenerife Sea
"We are surrounded by all of these lies
And people who talk too much
You`ve got that kind look in your eyes
as if no one knows anything but us..."


Viime kesä palaa aina mieleen, kun kuuntelen tätä. Ed Sheeranilla on niin paljon muitakin kauniita kappaleita.

Sarah Connor - Das leben ist schön
"Ich will keine Trauerreden,
ich will keine Tränen sehen,
kein Chor, der Hallelujah singt.."


Tämän laulajan löytämisestä kiitos, uskokaan tai älkää, kuuluu saksanopettajalleni. Tekee hyvää kuulemman kielitaidolle kuunnella musiikkia, jooh. Että seuraavaan kokeeseen voinkin sitten kirjoittaa saksaksi, mitä ovat kohtalo, unohtaminen ja leijonanrohkeus saksaksi :D No ei, Sarah Connorilta muita kuuntelemisen arvoisia kappaleita ovat mm. Wie schön du bist ja Mit vollen Händen.

Haloo Helsinki - Kevyempi kantaa


"Sä haluat pois,
sä haluat pakoon
Mä tajuun mutten tahdo ymmärtää
Sä haluat pois,
kun et pystykään,
kaikkeen mitä pitää yrittää..."

Vain esimerkkinä Haloo Helsingin kaikista kappaleista, joiden sanat osaan ulkoa ja joissa on niin kylmän kirkas ja selkeä tunnelma. Näitä tulen aina rakastamaan.


13 kommenttia:

 1. <3 Melkein kaikki olet saanut hyvin sijoitettua minunkin vuoteeni

  VastaaPoista
 2. Ed Sheehan on kyllä ihana! Tällaiset musiikki aiheiset postaukset on kyläl kivoja :-)

  VastaaPoista
 3. "Kevyempikantaa" osaan jo melkein ulkoa, vain siksi että silloin kerran se muiden kanssa kuunneltiin ja että "jos oisin kuunnellut vielä enemmän" ja "sound taisi olla aika mukava, jos vielä enemmän hahmottaisin..." niin että tuli sitten kuuneltua:) "Explosion" olen kuunnellut kanssasi, osan sanoista muistinkin, toisella kuuntelukerralla melodia ja soinnutkin hahmottui paremmin;) "Tenerife sea";en muistanut että se on nimeltään tuo, mutta "Should this be the last thing I see" muistutti mieleen hetken, kesällä trampalla hyppiessämme ja pelotellessamme ystäväämme muka kaatumalla hänen päälleen ottaen kädet kuitenkin vastaan. Ja lauloitte hieman kertosäettä jonka säkeet jäivät minunkin päähäni<3. "Das leben is shön" en ole koskaan kullut mutta olet joskus maininnut:)
  Ja minulla on reilusti sanottuna se "erittäin hupsu koira", niin että kyllä minut tunnet:)

  VastaaPoista
 4. Hukan ja Maman Selja kertoo ainakin oman tulkintani mukaan tyttörakkaudesta. Tai ainakin itselle tuli tälläinen käsitys heti kun biisin kuulin, voin tietysti olla väärässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kuuntelemassa, ei ihan minulle mieleisintä musiikkia, vaikka taidanpa tehdä saman tulkinnan :)

   Poista
 5. Kuuntelin tuon kevyempi kantaa -biisin jokunen kuukausi sitten ihan ajatuksen kanssa ja kyllä siinä muutama kyynel tuli vuodatettua. Ed Sheeranilta oon kuullut muutamia kappaleita ja omia suosikkeja on esim. Lego house, I see fire ja Thinking out loud.

  VastaaPoista
 6. Oih kiitos Sarah Connorista! Olen yrittänyt etsiskellä hyvää saksankielistä musiikkia opiskelun tueksi, ja tää todella kolahti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. Se todella kolahti minunkin kohdallani! :)

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.