perjantai 23. joulukuuta 2016

J o u l u l o m a


•••

Tekee mieli opetella lentämään, tanssia kevyitä askelia, nostan kädet korkealla ilmaan. Puiston hämäryydessä, rakkaiden ystävien keskellä - on hyvä kävellä mieli ylpeänä joulutodistuksesta, ikävä hetkeksi haihtuneena sydämestä, koska parasystävä on vihdoin taas täällä.

Tekee mieli pyöriä ympäri ja ympäri yhä uudestaan. Niin, että puiden siimeksestä pilkottavat rakennusten valot sulautuvat yhdeksi kapeaksi viivaksi. Katulamppujen valopilkut jatkuvat silmänkantamattomiin, horisontissa on tummia pilviä, pimeys on luotettava ystävä. Sormenpäitä pistelee kylmästä, voi miksi unohdinkaan lapaset kotiin

Me kiivetään korkealla kalliolle, nojaan sinuun ihan hiljaa, tunnen kaivatut kädet ympärilläni. Kerrankin on hyvä olla, kerrankin on täysin onnellinen olo.
Sellainen puhtaan iloinen. Kuin kävelisi pienessä kuplassa, jonka tietää puhkeavan kohta, muttei jaksa välittää vaan tekee vain mieli tanssia. Maailma kurjuudet ei kuulu tähän hetkeen. 

Kumpa oltaisiin voitu vain jutella kaikesta ihan hiljaa, käpertyä saman peiton alle ja nukahtaa toisemme viereen. Kaikki on kuin näkisi unta, ethän sinä voi olla täällä ja painaa käteeni kirjekuorta, jonka avaan ihan hiljaa ja luen kännykän valossa ennen nukkumaan menoa. Niin, että tekee mieli itkeä. Ihan vain siksi, että sinä olet sen minulle kirjoittanut.

Lauletaan Haloo Helsingin biisejä, puhutaan syvällisiä, juostaan ylämäkeen, niin, että kengänpohjat hakkaavat asvalttia. Niin, että hengästytään eikä pysytä kappaleen tahdissa.

Kerrankin kaikki oli hetken täydellistä, joululoman alussa, metsän pimeydessä. Niin täydellistä, että pystyin kuvittelemaan olevani rakastunut, olemaan pieni kissanpentu, jota kukaan ei koskaan enää ikinä hylkää ja jätä yksin istumaan valkoiselle matolle avonaisen salmiakkipussin eteen kirjoittamaan postauksia eilisestä, kun tunsi olevansa elossa ja kokonaisena.
•••

Sain todistukseen koko todistuksen keskiarvoksi 9,95. En voi olla tyytyväisempi. Huomenna on jouluaatto, jes, ehkä sitä vielä saavuttaa sen autuaan joulufiiliksen takaisin, joka vilahti eilen mielessä, kun ripustin koristellun kuusen latvaan hopeisen tähtösen. Leivoin kyllä tänään pipareitakin :3 Tomusokerista ja punajuuresta tulee kivaa pinkkiä koristetahnaa sen opin :D

Pitää kaikki rakkaat ihana joululoma <3 Otan tavoitteeksi, että unohdetaan koulu edes hetkeksi.

2 kommenttia:

  1. Kirjotat tosi kauniisti!<3 Ja ihan huippu tokari sulla, ton eteen pitää jo tehä töitä.

    vesipisarasssa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.