lauantai 12. marraskuuta 2016

Kusama-näyttelyssä

Perjantaina olin sivistämässä itseäni
Yayoi Kusaman In Infinity-taidenäyttelyssä HAM:ssa.
Yleensä nykytaide ei ihan minuun uppoa, nytkin osa teoksista meni hiukan ohi varsinkin, kun koulun kanssa niihin ei niin paljoa ehdi tutustua.Muutamat töistä olivat kyllä vaikuttava ja täplikkäät kurpitsat jotenkin - voisinkohan sanoa omasta mielestäni sympaattisia? Niissä oli jotain hiukan hullunkurista.

Eniten ehkä vaikutuin mustasta huoneesta, jossa roikkuvat väriä vaihtavat paperilyhdyt. Olisin voinut jäädä niin mielelläni sinne mustalle lattialle istumaan ja nauttimaan. Tunnelma oli vähän kosminen, ihan kuin olisi ollut avaruudessa tai jossain.
Tässä työssä oli sellainen äärettömyyden fiilis, huone tuntui laajenevan joka suuntaan ja sen sisällä oleva käytävä jatkuvan yhä vain pidemmälle ja pidemmälle. Teki mieli hypätä käytävältä mustaan tyhjyyteen ja kuvitella putoavansa alas lattiasta.
Kyllä ehdottomasti upein taideteos koko näyttelyssä minusta. Petyin hiukan, kun astuin ulos siitä huoneesta, kun työ olisi voinut olla suurempiakin.
Että kannattaa tuo näyttely käydä katsomassa jos vain Helsingin keskustassa pyörähtää!


6 kommenttia:

 1. Tuo huone näyttääkin kauniilta! :) *ei keksi mitään järkevää ja päätyy arvioimaan postausta* Kivasti arvioit näyttelyä. :)

  VastaaPoista
 2. Olisipa ihanaa nähdä tuo näyttely, itse olen aina rakastanut modernia taidetta. Lontoon Tate modern oli hyvin vaikuttava. Ikinä en ole tajunnut teosten symboliikkaa, mutta niihin muotoihin on mukava uppoutua.

  ♡: Tuuliviiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) Pääsisinpä Lontooseen..

   Poista
  2. Ota tavoitteeksi päästä sinne jonakin päivänä :)

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.