sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Hetken onnessa

Musiikki kuulokkeissa, tuulen pistelyä poskilla, kylmän kihelmöintiä sormissa. Metsäpolku, jota kulkea eteenpäin ilman tarkkaa päämäärää, ympärillä kaikki kuolemassa, hitaasti ja yksin. Epätäydellisenä.

Pää tyhjänä ajatuksista, kädet kohotettuina, silmät suljettuina hatun varjossa. En ajattele ketään, en mitään. Vain sitä kuinka kaunista on kuolevassa metsässä. Erilaista kuin kesällä, jotenkin - taionomaisempi. Kaikki on liian hiljaista, liian yksinäistä, liian rauhallista. Kuin pieni keiju, jonka siivet on revitty, se hiljaisuus ennen nukahtamista. Metsä on riisuttu koristeellisista kukistaan ja kirkkaista väreistä. Jäljelle jää vain karheat puunrungot joihin nojata, taivas, johon kohottaa katseensa. Rauha ja alaston totuus. Kaikki kuolee aikanaan.

Ja se lohduttaa.

Kengät tanssahtelevat omia teitään, ei ketään missään ja liiankin monta ihmistä ympärillä. Siellä jossain, metsän reunamilla, musiikin ulkopuolella. Turvassa ajatusmuurin takana.

Mikään ei purista silmiä pakosta kiinni, kukaan ei kuiski korvissa. Tekisi mieli juosta ylämäkeen, kaatua puolukan varpujen sekaan, jäädä juuri tähään hetkeen. Antaa metsän kasvaa ympärillä, paeta, piiloutua, jopa omilta ajatuksilta.
Puut kaatuvat toisiaan kohti, pilvet pyörivät taivaalla, maailma pyörii hitaasti ympäri ja niin pyörin minäkin, vapaana. Hetken onnessa.

Tänä viikonloppuna rakastin sinistä kimallusta sormissa, kiiltävää kynsilakkaa, pitkiä ääniviestejä, joissa paras ystävä nauraa, salmiakkia, pimeyttä ympärillä, joka uuvuttaa, piilottaa, matikan läksyjä, vaikken tiedä, miksi, punaisia villasukkia, sukulaisvauvan hymyä ja lyijykynäpiirroksia.4 kommenttia:

 1. Hetken onni, viimeisintä kertaa on vaikea muistaa. Ehkä se oli kun onnistuin karkaamaan kavereiltani ja seisoin yksin sateessa.

  En tiedä miksi tulen aina kommentoimaan kun minulla ei ole mitään järkevää sanottavaa.

  ♡: Tuuliviiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksin sateessa seisominen on ihanaa ♡

   Voi kuule minä olen pettynyt postaukseeni, ellei sen alapuolella ole kommenttia sinulta :D

   Poista
 2. Onnenhetket ovat ihania, ja metsäkuvauksesi kaunis, pystyn kuvittelemaan sen <3 Sain nyt inspiraatiota omaan postaukseen.

  VastaaPoista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.