lauantai 20. elokuuta 2016

Koulu on kivaa, ystävät on kivoja

Augen auf                         /Silmät auki
Das hier ist dein Leben     Tämä tässä on elämäsi
Nur du kannst es bewegen  Vain sinä voit liikuuttaa sitä
Augen auf                            Silmät auki
Liebe wird dich tragen        Rakkaus tulee kantamaan sinua
Dein Herz wird lauter schlagen   Sydämesi tulee löymään kovempaa
Wenn du gibst, wenn du liebst Kun annat, kun rakastat
Wenn Mut deine Angst besiegt Kun rohkeus pelkosi voittaa

- Saksan kieliset sanat Sarah Connorin kappaleesta Augen Auf 

Olen varmaan kolmeen eri otteeseen yrittänyt kirjoittaa postausta, koska on tehnyt aivan valtavasti mieli, mutten vain ole saanut mitään järkevää jollain tasolla johdonmukaista tekstiä aikaiseksi.
    Äikänopettajan mukaan meidän luokan oppilailla olisi mahdollisuus osallistua kahteen eri kirjoituskilpailuun ♡ Jee jee, on vähän tehnytkin mieli kirjoitella jotakin ihanaa.
    Saksaa olen tässä viikon verran jollain tasolla yrittänyt opetella, ensi viikolla olisi sanakoe ja kahden viikon päästä isompi koe. Kaksi kertaa koin oikeasti tyytyväisyyttä itseeni eilen, ensimmäisen kerran, kun saksan tunnilla tehtiin suullisia paritehtäviä - en joutunut joka sanaa lunttamaan tekstikirjan sanastosta. Kerrankin tuntui, että hei, kuuden vuoden saksan luku alkaa pikkuhiljaa tuottaa jotain tulostakin!

Ainut että miksi jossain epäsäännöllisessä verbeissä pitää olla poikkeuksia.. Täytyisi vielä tuo saksan läksy tehdä jossain välissä loppuun.

Kemia on kivaa. Olen suunnattomasti tykästynyt nuoreen opettajaani, aivan ihanan persoonallinen puhetyyli ja tykkään blondatuista hiuksista. Kun poksauteltiin natriumia palamaan vedessä ja kipinöimään, niin opettaja huomautti ennen sitä, että: "En ole vielä tutustunut tämän koulun natriumin sielunelämään."
Puhuu kuin alkuaineet olisivat aitoja henkilöitä ja jotenkin - kuka piirtelee atomien ionisoitumisesta puhekuplasarjakuvia. "Moi. Tahdotkos yhden elektronin?" Ihan kuin oltaisiin jossain päiväkodissa, tykkään, luo virkästävää vaihtelua päivään :D
     Toisen oikeasti kummallisen onnistumisen hetken koin vikalla matikan tunnilla, kun oikeasti tajusin miten niitä prosentteja lasketaankaan. Jes. Saan ehkä sittenkin pidettyä mun numeron samassa kuin viime vuonna.

Perjantai-iltapäivän puhuin ystäväni kanssa Skypessä - kunnes sovellus päätti alkaa kiukutella ja nettiyhteys katkesi..
Muuten oli kyllä hauskaa. Ilta menikin sitten naapureiden kanssa trampalla säätämisessä - taisin jopa vaihteeksi oikeasti pomppiakin enkä vain höpöttää siitä, kuinka ihanat kengät meiän kemian opettajalla oli viime tunnilla..

Tällä hetkellä kuuluu hyvää. Koko loppuviikon vain tunnuin kaatuvan sänkyyn nukkumaan. Koulu painaa hiukan päälle, kun olen painotetulla luokalla, luen kolmea kieltä - niin niitä taideaineita ei ole kuin pakollinen liikunta kerran viikossa. Se on lukuaineesta lukuaineeseen kulkemista koulussa ja välitunnit istutaan katse kännykässä meluisissa käytävissä. En ihan tykkää tästä puolesta.

Onneksi 2.-jaksossa on kolme tuntia viikossa kuvista ♡ Ajattelin kyllä mennä katsomaan minkälaista olisi koulun lehdessä ja onneksi on harrastukset. Kuvataidekoulussa savityöni on kyllä tällä hetkellä - miten sen nyt sanoisi - ruukusta taitaa tulla erittäin mielenkiintoinen lautanen. Se siitä kohta 10 vuoden kuviskoulusta.. No, savi oli itsekseen elävä aine niin katsotaan, josko toteutan koristeluideani eli kaksi tyttöfiduuria istumaan lautasen reunalle ja reunoille kiertymään puun oksia ja lehtiä osittain korkeutta ja näyttävyyttä työlle antamaan. Omenankukkia olisi ihana maalata lautasen pohjaan - tai jokin teksti.

Ihanaa, että on viikonloppu. Tuntuu miltei  kuin olisin palannut lomalle.

4 kommenttia:

 1. Ihanat, persoonalliset ja hauskat opettajat on taivaan lahja <3 Noo ei väheksytä, on ne muutkin mukavia :) Olisipa minunkin kemian openi piirtänyt sarjakuvia - muistaisin varmaan ne atomitkin...

  Muuten. Koulu >_< *voisi pitää tunnin luennon kuinka koulu ahdistaa ja sitä saisi olla vähemmän jajaja..., mutta olen kyllä pitänyt sen sinulle jo monta kertaa*

  Tuskattomampaa syksyä ja saksanopiskelua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä hirveitäkin opettajia löytyy.
   Mutta juu, ihanat on ihania <3
   Tiedän. Olet luennoinut :D

   Kuten myös kultaseni ♡

   Poista
 2. Opiskelen saksaa neljättä vuotta, tuntuu etten osaa yhtään mutta numerot on aina onneksi ollut silti hyviä :D Hirveästi poikkeuksia ja poikkeuksien poikkeuksia... matikka on ihanaa, koska siinä on vain yksi ainoa mahdollisuus. Se on jollain tavalla siten niin hallittavaa. ♡
  Meidänkin kemia on ihanaa, ihana opettaja ja muutenkin tosi kiehtova aine.

  Tiedätkö, jos minulla olisi mahdollisuus vaihtaa luokalle, jossa olisi vain tunti liikuntaa eikä muita taideaineita vaihtaisin suunnilleen kahdessa sekunnissa :D Kolmea kieltä minäkin opiskelen, 32 tuntia koulua viikossa ja tunnin koulumatkat suuntaansa, väsymys tosiaan iskee jo nyt parissa viikossa... Silti vaihtaisin mielelläni.

  ♡: Tuuliviirii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kuule täällä :D Kieliopista osaan jotakin, mutta auta armias jos mut lähetettäisiin Saksaan.. "Können wir auf Englisch sprechen?" Olisi varmaan lause, jota hokisin koko ajan.
   Tuo on kyllä totta. Jos ymmärtää miten jokin lasku lasketaan niin sen voi vain laskea :)
   Kemia on :3

   Ihana motivaation määrä sinulla :D Tunnin koulumatka - hui. Minä onneksi hurautan pyörällä alle vartissa.

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.