lauantai 9. heinäkuuta 2016

Lukumaraton (9.7-10.7)

(Koska Blogger kiukuttelee, postaus tuoreimmasta päivityksestä vanhimpaan)

Klo 15.00

24 tuntia kulunut ja täytyy sanoa, että olisin voinut huonomminkin aikani kuluttaa. Sain noin puoli tuntia sitten luettua loppuun toisen kirjani Puoliksi Poissa ja sen jälkeen seikkailinkin lukemassa hiukan muiden lukumaratonpostauksia :)
Sain yhteensä luettua 675 sivua!! Ja se lähes 50 sivua enemmän kuin ikinä ennen lukumaratoneissani, täytyy kiittää hyviä kirjoja tästä saavutuksesta.

Viettelys, jonka ensimmäiseksi luin antoi minulle aivan tajuttoman ihanan olon. Se valvotti minua puoleen yöhön ja oli lukukokemuksena mitä parhain. Henkilöt raivostuttivat, välillä teki mieli kuristaa kirjan sivuhenkilöitä ja välillä vain hymähtelin hyväksyvästi.
Täytti odotukseni sen voin sanoa :)

Puoliksi Poissa jatkoi lukumaratonia sitten hiukan synkemmissä merkeissä. Kirjan alku oli hiukan veren tahrimaa mustavalkoista hyvä ja pahasekamelskaa, mutta kirja parani loppu kohden suunnattomasti! Inhimillistyi ja loppu oli jopa kaunis vaikkakin niin surullinen..
Tämä kirjan nimi - tajusin jo puolessa välissä mitä tulee tapahtumaan.
Inhoan kirjoja, joissa tapetaan lempihenkilöni, mutta rakastan niitä silti.

Yhteenvetona tämä viikonloppu oli täynnä ihania lukukokemuksia ja tauot, jotka pidin olivat yhtä ihania <3Klo 10.28 Hartiat ovat vähän kipeät, äiti herätti aivan liian aikaisin.. *haukotus* Ajattelin pysytellä aamun oman peiton alla ulkona, kun sataa vettä. 432 sivua luettu tähän mennessä :3

Klo 1.37  84 sivua luettua Puoliksi Poissa-kirjasta ja nyt kello näyttää sen verran, että minä taidan kadota nukkumaan. Rivit alkavat hyppiä silmillä ja jotenkin en jaksa lukea verenvuodatuksesta näin myöhään enään. Olen erittäin tyytyväinen itseeni, että jaksoin näinkin myöhään valvoa. En nimittäin todellakaan ole mikään yölukija, vaikka tästä kyllä nautinkin.

Klo 0.40 Ensimmäinen kirja luettu. Tuntuu jotenkin niin ihanalta saada tämä Viettelys vihdoinkin loppuun. Olin nimittäin iltakymmeneen asti ulkona ystävieni kanssa, jotka katsoivat minua aina välillä niin murhaavasti, kun kävelin nenä kiinni kirjassa ympäri metsiä, että lukeminen oli pakko jättää kesken :D (Sain kyllä muutamsn kymmenen sivun silloinkin luettua) Tämä kirja kyllä vastasi odotuksiini! :3 Ihanan koukuttava, että en edes yömyöhään halunnut laskea kädestäni, inhosin ja vuoronperään hymähtelin hyväksyvästi hahmoille. Kerrankin rakkaustarina, joka ei saanut minua pyörittelemään silmiäni ja huokailemaan romanttisuudesta :)

Klo 18.59 Kuuden jälkeen pidin ruokatauon jonka lopetan kohta puoliin :) Olisin lopettanut aikaisemmin, mutta postausten kirjoittaminen kännykällä on yhtä kidutusta - viiden minuutin pikapäivitys venyi 25 minuutiin säädöksi...
Loppuiltapäivä kului puiston nurmikolla maaten ystävien kanssa. Lojuimme puunvarjossa musiikkia kuunnellen, aivan ihanan rentouttavaa. Itse annoin kuulokkeissani soida Zolitan Holy nimisen kappaleen. Drink my tears/I'm at your mercy..
Ehkä paras iltapäivä tänä kesänä,  musiikkia, suklaata ja ystäviä ♡ Tuntuu kuin olisin lukenut vain hetkisen, vaikka aikaa kertyikin lähes kolme tuntia!
Kerkisin lukea 119 sivua ja täytyy sanoa, että ensihämmennyksen jälkeen tämä kirja on ollut viihdyttävä. Hahmojen väliset ihmissuhteet ja tilannekomiikka pelaavat täysin noppiin! :)Klo 17.28 Ensimmäiset 100 sivua luettu!

•••
Mitäpä olisikaan kesä ilman lukumaratonia :) Osallistuin tänä vuonna kesälukumaratoniin ja saimme parhaan ystäväni kanssa vinkattua tämän naapurin tytöillekin - jopa kolmosluokalle menevä pikkusiskoni halusi ilmottautua! Hän ehti lukea tässä aamusella jo yli 200 sivua, vaikka ei muuten kirjoja kauheasti luekkaan.
Itse aloitan oman maratoonaukseni tänään iltapäivällä ja lukupinossa ovat tätä varten kirjaston lainoista säästelty Maggie Stiefvaterin Viettelys, Sally Greenin Puoliksi Poissa ja mikäli aikaa riittää otin tavoitteeksi lukea keskeneräisen Cassandra Clare Varjokaupunkien osa ll Tuhkakaupungin.

Tällä viikolla olleista syntymäpäivistä sain säästetty loput suklaalevystäni lukumaratonia varten ja koska ulkona on ainakin näillä näkymin hyvä ilma, ajattelin lukea ulkona :3

Klo 15.00 käynnistyy oma maratoni! Ystäväni kanssa aiomme mennä yhdessä ainakin ensialkuun lukemaan ulos ♡ Ensimmäiseksi lukupinostani luen Viettelyksen, joka kertoo Stiefvaterin Väristys-trilogiassa esiintyvien Isabelin ja Colen tarinan. En malta odottaa tämän lukemista :D Rakastuin vilpittömästi Väristykseen, joten odotukset ovat korkealla :)

6 kommenttia:

 1. Jostain syystä Väristys-trilogian lukeminen jäi ensimmäiseen osaan, vaikka mielestäni se oli ihan hyvä.
  Hyvää maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset osat ovat mielestäni lukemisen arvoisia :)
   Kiitos samoin!

   Poista
 2. Nurmella olikin varmaan ihanin lukea <3 Ja iltakin oli kaunis. Harmi että maa on tänään märkä...
  Hyvää lukuvauhtia viimeisille tunneille!

  VastaaPoista
 3. Hienosti on näköjään maraton mennyt!

  Voi, se Puoliksi poissa loppu oli kyllä kaunis, vaikkakin lempparini kuoli... hyvä omalla tavallaan koko sarja, vaikkakin vähän ennalta-arvattava :D

  Onko sulla nyt loppukesälle suunnitelmia kirjaston tyhjentämisen lisäksi?

  ♡: Tuuliviirii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se meni :3
   Vähän ehkä joo :D mutta omassaan elementissään kyllä todellakin lukemisen väärti.
   Lähden perheeni kanssa vähän pohjoisemmaksi ensiviikolla ja olen ystävieni kanssa :) Niin ja yritän kirjoittaa jotain vähän pidempäänkin mikäli saan jotain tarinaa aikaiseksi!

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.