perjantai 25. maaliskuuta 2016

Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut

Rakastuin. Tarinataivaaseen minä haluan heti Tylypahkassa käynnin jälkeen.

Kirjailija: Hanna Kauppinen
Sivuja: 198
Kustantaja: Myllylahti Oy

"Mies kiipesi kynttilöiden muodostaman polun viertä rappuset ylös ja käänsi suljettu-kyltin toisin päin. Se toivotti minut tervetulleeksi.
"Kauppa saattaa olla hieman uninen", mies varoitti. "Et välttämättää löydä kirjaasi vielä tänään, sillä me herätimme sen kesken iltatorkkujen. Mutta älä pelkää, jos tulet huomenna tai ylihuomenna tai viikon päästä uudestaan, se saattaa jo suhtautua suopeammin."

Ihanaa, joku muukin on huomannut vanhojen kirjojen lumoavan tuoksun ja tässä kirjassa on pieniä somia kirjakauppoja! Ja aasi. Ei sovi unohtaa filosofisesti ajattelevaa aasia.
Kaikin puolin sopiva kirja siis minunlaiselleni kirjaromantikolle. Tämä koukutti minut alussa totaallisesti. (englannin läksyni hieman kärsivät tämän takia.. mutta, kun tämä vain oli pakko lukea yhdessä illassa! :D)

Kirja kertoo antikvariaattejen asukista kodittomasta Milasta, joka etsii kolmatta kirjaansa. Sellaista, jota olisi rakastettu sopivasti, ei uutuutta, vaan kulmista kulunutta, vähän nuhjuista ja vanhaa. Mikä tahansa se ei saa olla, sillä mustaan olkalaukkuun mahtuu enää yksi kirja.
Hänen onnekseen kuvioihin mukaan astuu Tarinataivas, Herra H:n ihmeellinen kirjakauppa - se suurempi rakennus Sepäntie 1, pienempi on talli, kuten mainoksessakin lukee -, tällä suloisella kirjakaupalla on kuitenkin salaisuus..

Taitavaa kuvailua, pieniä hauskoja yksityiskohtia ja mitä parasta kirjoja! Sopivan ajaton, ei täysin modernimmasta päästä, muttei myöskään ihan keskiajalta. Pidin paljon kuinka fantasiaa oli ripoteltu sinne tänne, pari kummitusta putkahteli tekstin lomassa! :3 Ainut mikä jäi häiritsemään oli se, että olisin kaivannut enemmän selityksiä joillekkin asioille :/ Ihan kaikkea en pystynyt pistämään vain fantasian piikkiin. Jotenkin ei nyt vain tuntunut ihan tarpeeksi uskottavalta, osalla kirjan hahmoista ei tuntunut olevan oikein juuria. Pahiskin tuntui vähän tuulesta temmatulta, mutta onneksi tässä olikin sitten muita ihania hahmoja :)

4 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa kyllä kivalta aiheen perusteella, ja aika moni blogi tätä on suositellut :)

    VastaaPoista
  2. Hmm kaipa minunkin tuo kirja pitää lukea, sen verran kiinnostavalle miljöö kuulosti!
    Niin, ja hyvää pääsiäistä tänne! ;))

    ♡: Tuuliviiri

    VastaaPoista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.