maanantai 1. helmikuuta 2016

Taiteen parissa taas

Kävin sunnuntaina taidenäyttelyssä katselemassa kahden suomalaisen taiteilijan töitä, maalauksia ja veistoksia, joiden aiheet on otettu Kalevalasta ja Suomen mytologiasta :)
Vaikka en todellakaan usein missään näyttelyissä käy, pidän niistä silti. Olen aina pitänyt museoista ja muista, koska niissä voi vähän itse päättää mitä lukee ja katselee, kuinka paljon vai miettiikö ollenkaan teoksen tarkoitusta.

Taiteesta jää minulle aina hyvä olo. Vaikka osa töistä olisikin ollut pelottavia tai niin eriskummallisia, että en itse niihin saa selvää otetta niin taiteen katseleminen, oman tai toisen, on ollut aina kivaa! Pidän siitä miten muutamasta viivasta, varjostuksesta ja lyijykynän jäljestä saa aidon näköisen silmän. Rakastan sitä tunnetta, kun katsot valmista työtäsi ja voit olla siihen tyytyväinen, tämä onnistui.

Ja vaikkei onnistunutkaan, niin voit todeta, että sinulla oli sitä tehdessä hauskaa :D Pieleen menneet teokset kuuluvat asiaan! Ei mittasuhteilla niin väliä, jos tunnelma välittyy.
Oma asenteeni vähän kaikkea ja erityisesti kuvista kohtaan on:

"No niin - ja sitten pääsenkin pilaamaan taas tämänkin työn", sanoi pieni hullu tyttö maalitahra poskessa silmät loistaen ja suu hyväntuulisesti naurussa.

Lopputuloksella ei ole väliä, kunhan matka siihen on ollut hyvä.

Ja perfektionismin kannattajana, kyllä onnistuneet työt ovat kivoja :D

Aivan kuten nämäkin työt:


Ei näistä ihan tälläisiä pitänyt tulla. Ensimmäinen idea oli tuohon käsiveistokseen laittaa nuoli kämmeneen ja verinen pitkihansikkaan tapainen. Ei kimaltavaa ruusua ♡

Ja tämän perhosen kanssa olinkin matkalla vain siinä periaatteella, että "No mun piti tehdä joku välityö, katotaan mitä tästä tulee". Nyt voitte katsoa ja todetan, että glitteriä ei kannata antaa minulle... :D Saimme varmaankin ystävieni kanssa tätä menoa glitterin käyttökiellon, koska se kuvataiteen luokka oli hiitusen kimalteissa, kun tunti loppui...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.