sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pikku Prinssi

"Te olette samanlaisia kuin minun kettuni oli aluksi. Se oli vain aivan tavallinen kettu, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta minä tein siitä ystäväni, ja nyt se on ainutlaatuinen maailmassa."

Osaan milteinpä ulkoa Pikku prinssin kuuluisimman monologin. Sen minkä kettu esittää tavatessaan pellavapäisen päähenkilömme. Se monologi on kaunis, mutta ei lempikohtani. Rakastuin sivuun 72 ketun sanojen takia. (Ja koska tämä kirja on julkaistu 1951, vanhojen kirjojen tuoksu ♡)

Vaikka tämä kirja onkin vain 91 sivua, se on tarina, jonka voi lukea kahdella tavalla.
Pikku prinssin voi lukea satuna, tai sen voi lukea tarinana, yrittää miettiä sen sisään kirjoitettua sanomaa. Isot ihmiset eivät tajua. Aivan kuten kertojamme sanoi, heille pitää selittää asiat moneen kertaan. He eivät näe boakäärmeen sisällä olevaa elefanttia, he näkevät hatun.

"Ainoastaan sydämellä näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä."

Pidän tästä tarinasta, pidän sen haikeudesta, surullisuudesta, viisaudesta. Sen vertauskuvat ovat mielenkiintoisia, naiset ruusuina, kesyttäminen rakkautena, ystävyytenä ja huolenpitona. Rakastuin tähän.

Jokaisen täytyisi lukea tämä.
Pikku prinssi on uskomaton tarina, kaunis satu, ihmeellinen tarina, se on klassikko. Tämä tarina herättää ajatuksia. Voiko muuta sanoa? Sen sanoma osuu ja uppoaa minuun, samoin kuin myös sitaatit.

"Se, mikä on tositärkeätä, on näkymätöntä."

2 kommenttia:

  1. Pitää sitten lukea tämä joku päivä :) Sanomat ja elämänviisaudet ovat kyllä kivoja.

    VastaaPoista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.