lauantai 10. lokakuuta 2015

Kotikunnaan Rilla ja Ilki ihana

Minä lensin sohvalle torstaina, kun pääsin vihdoin katsomaan tallennukselta Murdochin murhamysteereiden uusintoja! <3 Se tv-ohjelma on niin hyvä!

Perjantaina lensin kotiin, koska loma!! Viikon verran lomaa aahh..
Oikeasti, kirjaimellisesti voisin kuvata sitä tunnetta lentämiseksi, kun poljen mahdollisimman kovaa kotiin ja syöksyn tv:een ääreen, välittämättä edes siitä, että englannin sanakokeesta oli tullut 10-... (siis miten minua häiritsikään se yksi pieni miinusmerkki...)

Mutta liideltyäni 1800-luvun lopulle, kaikki muu unohtui... ♡

~☆~

"On helpompi käyttäytyä hyvin, kun on kaunis mekko päällä."
Kyllä, Rilla olet oikeassa.

Luin tänään loppuun Kotikunnaan Rillan mikä tekee 243 sivua enemmän lokakuun luettuihin.
Nyt se Anna-sarja loppui... luin tämän ihanan L. M. Montgomeryn kirjasarjan toiseen kertaan aloittamalla sen joskus kesällä Vihervaaran Annasta ja lopettamalla sen nyt syksyllä.

Tämä sarja on upea, mutta Annan aikuistettua se menettää yhden jalokiven ikuisesta tiarastaan. Annat pääsevat unohtumattomiin tyttökirjoihin, ahh voisin ylistää niitä maasta taivaaseen.

Sarjan päätösosalla on kuitenkin varjopuolensa. Sota. Minulla oli oikeasti oli hetkiä, jolloin luin tätä kirjaa vedet silmissä, varsinkin säälittävä Maanantai-koira, joka asui junalaiturilla koko sodan ajan odottaen uskollisena isäntäänsä, jonka paha rautahirviö oli vienyt mennessän.

En onneksi muuttunut vesiputoukseksi, koska kirjassa oli myös hauskoja kohtia, joille nauroin niille ääneenkin :D

Suosittelen Anna-sarjaa ihan kaikille!! Sinä, joka et ole tätä vielä lukenut... kirjastoon, niin kuin olisit jo!

Ainut huono puoli, että koska nämä kirjat ovat niin vanhoja sain koulussakin huomautuksia:
"Ai sä luet tota Anna-sarjaa?"
Minä: "Jop."
"Mun äitikin tykkää siitä, se luki noita nuorena."Toinen kirja, jonka tässä lokakuun aikana olen lukenut on Ilki Ihana, nykyajan keijukirja, jonka luin joskus nelosluokalla ensimmäisen kerran.

Muistelin kirjaa upeaksi, jännittäväksi ja erittäin mielenkiintoiseksi.

Niin, no ehkä se muutama vuosi sitten siltä tuntuikin... Maagisen oloinen kansikuva, pari romanttista suudelmaa ja hyvin kirjoitettu kertomus.

Nyt voin rehellisesti sanoa, että en syvästi uudelleen rakastunut tähän 328:n sivuiseen kirjaan. Se on hyvä, eheä kertomus, ihastuttava keijutarina ja kaunista fantasiaa.

Mutta, hohto siitä oli kadonnut. Luin kirjan yhdessä illassa (köh... mä menin ennen kahtatoista nukkumaan! Menin, kello oli 23.59 kun lopetin lukemisen..) ja se oli hyvä, sitä en kiellä, mutta ei sen veroinen kuin se 10-vuotiaasta Lizaahhista tuntui. Voin kyllä antaa tälle lämpimät suositukset nytkin! :) Kirja antoi laajan käsityksen keijumaailmasta ja sen pariin pystyi helposti sukeltamaan... että mikäli fantasia, keijut ja hyvät kirjat ovat sinun juttusi, tämä voisi sopia!

4 kommenttia:

 1. Odotan Kotikunnaan Rillan ensimmäistä lukukertaani <3 Vaikka se onkin varmasti vavahduttava.
  Mutta on sulla vielä yksi Anna-kirja :D Annan jäähyväiset, lasketaan se sitten sarjaan mukaan tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Se voi olla vavahduttava...
   Ai niin se, itse en kylläkään sitä Anna sarjaan laske :D

   Poista
 2. Kotikunnaan Rilla sijoittuu ensimmäisen maailmansodan aikaan, eli vuosiin 1914-1918. Ei siis 1800-luvulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesinkin tämän :) Kohta: "Mutta liideltyäni 1800-luvun lopulle, kaikki muu unohtui... ♡" viittaa Murdochin Murhamysteereihin, mikäli tästä kohdasta kommenttisi laitoit :)

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.