sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

♡ Siuntio Silosäkeen tarinat ♡

Mikäli Harry Potterit syystä tai toisesta ovat jääneet sinulta lukematta/katsomatta.... Varoitan.Kirjan nimi: Siuntio Silosäkeen tarinat
Kirjailija: J. K. Rowling
Kuvittaja: J. K. Rowling
Sivumäärä: 93
Kustantaja: Tammi
Englannin kielinen alkuteos: The Tales of Beedle the Bard
Painovuosi: 2009


Vihdoin ja viimein löysin tämän kirjan! Olen jo pitkään halunnut lukea tämän ja nyt viimein minulle osoittautui tilaisuus :)
Kirjankansi on ensinnäkin todella ihanan värinen ja kaunis. Kirjan sisältö sen sijaan oli hauskaa, jästejen mieltä avartavaa ja todella mielenkiintoista, varsinkin meille Hp-faneille. Kirja tarjosi minulle täysin tuntematonta tietoa ja suosittelen lukemaan tämän mikäli Potterit ovat lähellä sydäntäsi. (Ja vink vink. fanficcarit täältä voisi saada jotain täydennystä tarinoihin :D)
Lempisatuni on tässä kirjassa Kuoleman Varjeluksien lisäksi on Oivan onnen alkulähde. Seuraava pätkä onkin tämän sadun alku:

"Korkealla mäellä oli lumottu puutarha, jota kiersivät mahtavat muurit ja suojasivat vahvat taiat, ja siellä pulppusi Oivan onnen alkulähde.
    Kerran vuodessa - vuoden pisimmän päivän auringonnousun ja -laskun välisenä aikana - sai yksi epäonnesta kärsinyt tilaisuuden kamppailla ylös lähteelle ja kylpeä sen vedessä, mikä aiheutti hänen elämäänsä uuden oivan onnen ajan..."

Ehkä jotenkin kirjan toteutus jäi minun makuuni uupumaan... Itse taikamaailman sadut olivat hauskoja, mutta Albus Wulfrick Percival Brian Dumbledoren (jes taisin muistaa nimen kokonaan!!) jälkihuomautukset eivät istuneet minun makuuni, ne eivät olleet ehkä niin Harry Pottermaisia kuin olin odottanut... Kirjan kuvitus oli kyllä kaunista, sitäkin oli kuitenkin ehkä liian vähän...

Nyt saattaa kuulostaa siltä, että en pitänyt kirjasta ja se on todella huono. Kumoan väitteenne. Pidin tästä kirjasta ja luin sen parissa tunnissa! :) Nyt kaikki, jotka eivät ole lukeneet Harry Pottereita raahaavat itsensä kirjastoon ja kaikki tämän kirjan lukematta tahalleen tai epähuomiossa jättäneet lähtevät edellisten jästejen mukaan! :D

Tajusin eilen, että minähän en ole antanut kirjoille minkäänlaista arvosanaa, vain höpissyt jotain näistä :D Tämä vääryys korjataan nyt!
Eli annan asteikolla 1-5 sydäntä...

♥  ♥  ♥  ♥+ ♡ eli 4+/5

Niin ja sydämet siksi, että ne sopivat tähän blogiin <3

♥♡♡♡♡- kuvottava/huono
♥♥♡♡♡ - menettelee
♥♥♥♡♡ - hyvä kirja
♥♥♥♥♡ - erinomainen, pidin paljon
♥♥♥♥♥ - upea, rakastuin!

Hajapisteita annan mieleni mukaan, eli -, + ja puolikkaat :)
Kirja sijoittuu kirjakansibingossa Sininen-ruutuun
Kirjan päähenkilöitä olivat satujen hahmot ja Albus Dumbledore.
Mitään julkkiksia tässä kirjassa Siuntio Silosäkeen ja Albus Dumdledoren lisäksi ei mainittu.

2 kommenttia:

 1. Aww, minä tällaisena Super-Potterheadina innostuin tästä postauksesta. :3 Voin ylpeänä sanoa lukeneeni HP-kirjat, kaikki 7, jo useaan otteeseen. Ainakin viidesti!
  Pitääpä etsiä tuo Siuntio Silosäkeen tarinat ja lukea se itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :3 Harry Potter kirjat ovatkin parhaita
   Juu, kannattaa! :) Ei siinä mene edes kauaa aikaa lukemiseen ja saa taas lisää tietoa pottereista :)

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.