keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kuulumisia kirjojen valtakunnasta
Olen ollut hyvin laiska lukemaan ja vielä laiskempi kertomaan näistä kirjoista... Sain vihdoin luettua Elämä on tautista, Hadrianus. Ja kuten tavallista, oma Lukukerhoni pisti pystyyn taas kesän kirjoita-ylös-muistiin-ja-pongaa-juttunsa (Ristin sen nyt virallisesti tuon nimiseksi :P) Joten sen takia, joka kirjasta kirjoitetun mielipide/vinkkausteksin jälkeen on mainittu kirjassa esiintyviä julkisuuden henkilöitä ja kirjan tärkeimpiä hahmoja :)

Kirjailija: Sue Townsend
Sivumäärä: 256
Kustantaja: Seven

Kirja oli mielestäni ihan hyvä.

Se siis oli kirjoitettu päiväkirjamuotoon ja kertoi 15-vuotiaan pojan elämästä, ongelmista rakkaus- ja perherintamalla.
Kirjan päähenkilöinä olivat Hadrianus, hänen tyttöystävänsä Pandora ja esim. Pauline pojan äiti.
Julkisuudenhenkilönä mm. Philip Lark ja Jack Kerouac

Sitten päästään tähän tämän kesän yhteen lukuprojektiin... Tarzaniin!! En ole ikinä lukenut Tarzania, joten nyt on hyvä aika lukea tämä klassikko kirja. Tässä hieman ajatuksiani kirjasta:

Kirjan nimi: Tarzan apinain kuningas
Kirjailija: Edgar Rice Burroughs
Sivumäärä: 278
Kustantaja: Kauppakirjapaino Oy
Painovuosi: 1971 Helsinki
6. Painos

Tää on oikeesti hyvä kirja!! Ehkä alussa hieman raaka, (ja siitä keskeltä ja lopusta..) mutta muuten oikein hyvä! Kirja ei ihan alusta alkaen päässyt vauhtiinsa, mutta loppua kohden se parani paljon! Tarzan - hän on oikeasti aika suloinen hahmo, kaunis kasvonpiirteiltään ja niin ketterä. Ja Janen ja Tarzanin rakkaustarina <3 Ihanaa...
Paras hahmo tässä kirjassa on ehdottomasti Tarzanin ja hänen emonsa Kalan jälkeen Jane.
Tarzanin kielitaidottomuus ja hänen inhimillinen älynsä tekivät kirjasta mielenkiintoisen. Lopussa minua kuitenkin harmitti hieman, että kirjailija hylkäsi viidakon ja sen "alkuperäisen" Tarzanin...
Tämä oli muuten loistava kirja! Pidin todella paljon :) Ja suosittelen oikeasti kaikille, jotka eivät ole vielä tätä lukeneet!
Päähenkilöistä voisin mainita lihaksikkaan Tarzanin (tietysti) sitten ihanan Janen ja... vaikkapa Esmeraldan, Janen palvelijan.
Kuuluisuuksia tässä nyt ei mainittu :D

Tarzanissa oli myös tälläisiä ihania kuvia <3

Mutta tälläistä on tullut luettua! :) Onkos teillä jotain kesäluettavaa tai luettavaa ylipäätänsä, jonka voisitte vinkata minulle? :D Koska voisin vihdoin kirjoittaa ylös näitä kirjaehdotuksia :)
Niin ja nämä kaksi menevät kirjakansibongossa paikoille keltainen ja luonto, koska tuossa Tarzanin kannessa on kasveja, elämiä ja maata, joten se on nyt tuo luontokohta :D4 kommenttia:

 1. Noi molemmat kuulostaa hyvältä! Hadrianus-kirjoja on mielestäni enemmänkin, lue lisää :) Tai sitten... Lue joitain kirjoja uudelleen, vaikka L. M. Montgomeryn! Ei kun lue se joku kirja mökiltäsi, Uudisasukkaat Kanadassa olikohan, ja bloggaa siitä :)

  Lukukerhon haaste on juuri kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on molemmat ihan hyviä kirjoja!
   Jep, voisin vaikka joskus lukeakkin... Hmm... missäköhän se kirja on... :D

   Poista
 2. Lue Siilin eleganssi. :D Sen on kirjottanu Muriel Barbery.
  Oo, Tarzan! :3 Innostit nyt mutkin lukemaan sitä taas. Siitä tuppaa olemaan pitkä aika kun sitä viimeksi luin. Eikös siinä ykkösessä (vai mennäänköhän jo toisen kirjan puolelle...) joku opettanut Tarzanille ranskaa (vai oliko se espanjaa?) ja se ryhty aluks kirjottamaan sanoja paperille ja sit se opetteli puhumaan? :D Muistaakseni joku kapteeni opetti tai jotain. En oo varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee pistää muistiin! :)
   Jee! :3 Tarzan on hyvä kirjasarja. Joo, Tarzan osasi kirjoittaa englantia, ja sitten hänelle opetettiin puhumaan ranskaa :D

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.