sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kesäkuun luettuja-Sanovat Allisoniksi

Kirjailija: Hellevi Salminen
Sivumäärä: 114
Tämä oli sellainen "Ai kappas kirja tän minä luen nyt" kirja :) Se oli vain tuossa mökin kirjakasan päällä ja kiinnostuin kirjan kansikuvasta ja sen takakannesta.
Tämä kirja tuli luettua nopeasti kaakaota lipittäessä ja ruisleipää nakertaessa ja loppu luettiinkin sitten aamulla anivarhaisesta :D
Kirja kertoo Tarja tytöstä, jota koulussa kutsutaan Allisoniksi mielellään syrjään vetäytyvän luonteensa takia. Tai eihän Tarja tahallaan syrjään vetäydy, kaikki muut tuntuvat nimittäin syrjivät häntä. Tarja elämä saa kuitenkin lisää sisältöä, kun hän tapaa Penan, pojan jolla on sanottavaa - ehkä liiaksikin. Tarjasta alkaa pian tuntua, että Pena ei pidä Tarjaa muuna kuin
♥♥ 1/2 ♡♡♡ eli 2 ja puoli/5

- Neljä tyttöä ja maagiset farkut, Neljän tytön farkkukesä, Neljä tyttöä ja viimeinen farkkukesä ja Neljä tyttöä - ikuisesti ystäviä

Kirjailia: Ann Brashares
Sivumäärät: 297, 356, 324 ja 364
Kustantaja: Wsoy
Englannin kielinen alkuteokset: The Sisterhood of the Traveling Pants, The second Summer of the Sisterhood, The Third Summer of the Sisterhood ja The Fourth Summer of the Sisterhood
Jopa tämän toisen lukukerran jälkeen voin sanoa, että nämä kirjat ovat mielenkiintoisia, jännittäviä, naurattavia ja älyttömän rikkaita! Koska löysin henkilöistä lisää ulottovuuksia ja nämä kannattaa lukea! Oikeasti. Sillä jos et pidä taiteellisesta kreikkalaisesta Lenasta, saatat samaistua urheilulliseen blondiin tai saatat pitää kaikista vain maagistem farkkujen takia! Näissä kirjoissa ystävyys, rakkaus, ilo, suru ja kirjeet ovat tärkeissä osissa.
♥♥♥♥♥, 5/5 <3

- Annan nuoruus vuodet ja Anna ystävämme

Rakastan Anna-kirjoja!!!!! <3 Ainut huono puoli on se, että sitä puheliaista haaveilevaa Annaa, joka pälpättää ja nauraa koko ajan on niin vähän... Aivan yhtäkkiä punatukkainen päähenkilömme onkin 14-vuotias :( Liian nopeaa! Muuten ihanaa, hauskaa ja niin iloista L. M. Montgomeryn parhainta tuotantoa :) Joka muuten täytyy lukea! (Jos joku oikeasti lukee kaiken mitä suosittelen niin ihmettelen ja kohatan olematonta hattuani...)
Kustantaja: Wsoy
Sivumäärät: 281 ja 260
Repesin muuten joka kerta, kun Anna ilmoitti ja oli huolissaan, että Gil- joku muu olisi häntä parempi koulussa, sillä kukaanhan ei ollut huomannut Annan ja Gilbertin välistä kilpailua..
Toisessa kirjassa sydämeni valloittivat Davy ja Dora sekä Kaikuranta

♥♥♥♥ 3/4 ♡, eli 4 ja 3/4 viidestä. Pieni miinus ensimmäisen kirjan kiireyden takia..

- Loppusointu (aloitettu lukumaratonissa) Sarjan ensimmäinen osa on Langennut enkeli

Kirjailija: Becca Fitzpatrick
Kustantaja: Wsoy
Sivumäärä: 342
Huikea päätäsosa tälle kirjasarjalle! Vangitsevaa, koukuttavaa ja ihanan mystistä, unohtamatta rakkauden synkimpiä syövereitä ja intohimon saloja (lue: pientä suutelua) Noran ja Patchin rakkaustarina sai arvoisensa lopun, sotaa, rauhaa ja rakkautta, sitä tämä kirja on unohtamatta sulkia ja nefileitä.
♥♥♥♥+ ♡ 4+/5

- Across the Universe Miljoona Aurinkoa

Scifiä, tähtiä, fantastia seikkailua!!! Mahtava jatko-osa (kehun taas näköjään älyttömästi) ja... no tämä kirja <3
Kirjailija: Beth Revis
Sivumäärä: 382
Kustantaja: Otava
♥♥♥♥ 1/2 ♡ eli 4 ja puoli /5

- Valoa valoa valoa

Kirjailija: Vilja-Tuulia Huotarinen
Kustantaja: Karisto
Sivumäärä: 175
Tämä oli jotenkin outo kirja. Heti kun luulin ymmärtäneeni sitä, en ymmärtynytkään mitään... se oli mielenkiintoinen, mutta ei ihan minun makuuni.
Kirja kertoi kahden 14-vuotiaan tytön tarinan, Mimin ja Mariian.
♥+♡♡♡♡ 1+/5

- Uusi koti Kathylle (Kirjavalioista)

Kirjailija: Henry Dunkel
Sivumäärä: 101
Mitä tapahtuu, kun Gracelle ilmoitetaan, että hänellä on aids. Kuinka naisen pienen tytön käy? Mistä hän saa uuden kodin? Onko balettia harrastavan Kathyn kohtalo joutua suvun ankaran johtajan Henry-sedän hoitoon...?
Kirja oli mielenkiintoinen.
En pysty muuta sanomaan kuin, että rupesin itkemään tämän kirjan lopussa.
♥♥♥♥♡ 4/5

Yhteensä kesäkuussa olen lukenut 4176 sivua!!! Eli ihan sopivasti... :D


2 kommenttia:

 1. Joko teit tämän kuukausikoosteen? :O Anna-kirjat ovat ihania mutta Runotytöt ehkä vähän ihanampia... Aion lukea Maudin koko tuotannon, ainakin ne helposti saatavat, liity mukaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei en! Oli pakko tehdä tälläinen koostepostaus kirjoista, kun noita kirjoja oli hieman kerääntänyt... :D
   Jep, Runotytöt ovat myös ihania. En tiedä... :D Voisinhan sitä liittyä :)

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.