tiistai 19. toukokuuta 2015

Vihdoinkin kirjoista!

Löysin tämän FaceQ:lla tehdyn kuvan eilen kun poistelin tabletista turhia kuvia xD

Viimeisessä kuplassa pitäisi lukea vaan näin! x3


Viime viikolla luin kaksi kirjaa loppuun, Paahteen ja Magiaa nimisen kirjan.

Kirjan nimi: Paahde
Kirjailija: Louts Sachar
Sivumäärä: 239

Kirjan nimi: Magiaa Septimus Heap #1
Kirjailija: Angie Sage
Sivumäärä: 389
Kustantaja: WSOY

Paahde osoittautui mielenkiintoiseksi kirjaksi, jota en olisi malttanut laskea alas käsistäni. Pidin erityisesti kirjassa (taas) sen juonen ohessa kulkevasta sivutarinasta ja siinä esiintyvästä Sam nimisestä sipulikauppiaasta.
Itse kirja kertoo Stanley nimisestä ylipainoisesta koulukiusatusta pojasta, joka tuomittiin syyttömänä lenkkareiden varastamisesta. Poika joutuu Green-järvelle, jossa keltatäpläliskot hankaloittavat asukkaiden elämää ja kova helle vaivaa näitä pahoja poikia, jotka rangaistuksekseen kaivavat kuoppia autiomaassa...
Mutta näin, Paahde on sangen nopea lukuinen ja mielenkiintoinen kirja suosittelen!

Toinen kirja, jonka sain tässä lauantai-iltana luetuksi on Magiaa.
Magiaa eli Septimus Heapin ensimmäinen osa ei oikein lumonnut minua. Loppua kohden kirja kuitenkin parani ja saatan sittenkin tarttua sarjan kakkososaan :)
Kirja kertoo Heapin perheestä, jonka ainut tyttölapsi Jenna onkin maan prinsessa! Tästä alkavat seikkailut, joihin kuuluvat niin ammuskelut, taiat, maanaajat kuin parasvelhojen haamutkin.
Magiaa oli kirjana itseasiassa varsin mielenkiintoinen, vaikkakin ehkä hieman tylsästi käynnistyvä.

"Sarah riisui hellästi hatun ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun Marcia oli painanut sen pojan päähän Sally Mullinin parakissa. Esiin ryöpsähti oljenvärinen kiharapilvi, kun Septimus ravisti tukkaansa niin kuin koira ravistelee vettä turkistaan ja poika ravistelee yltään entisen elämänsä, entiset pelkonsa ja entisen nimensä.
Nyt hänestä tulisi se, joka hän todella oli.
Septimus Heap."

Ja sitten tämän kirja-aiheisen postaukse loppuun sanon vielä, että aion osallistua tähän kirjakansibingoon! Tarkimpia tietoja voitte lukea linkin kautta :D

4 kommenttia:

 1. Jee, kirjankansibingo :) Minustakin takaumat olivat parhaita Paahteessa. Siitä on muuten elokuvakin. Septimus Heap -sarjassa on aika jännä kirjoitustyyli, ja itsekin välillä tylsistyn. Kaverini mielestä ensimmäinen on ehkä tylsin ja sitten vasta seikkailu alkaa kunnolla, joten lue vielä toinenkin osa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Jep, ne olivat parasta ja I know, yksi meidän luokkalainen nimittäin kai katso sen, jotta hänen ei tarvitsisi lukea kirjaa x) Juu, tulen vamaankin lukemaan

   Poista
 2. Jee, taas kirjasuosituksia. :3 *pursuaa kirjasuosituksista*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :3 Kivaa, että sinulla riittää lukemista

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.