tiistai 12. toukokuuta 2015

Lukuisat persoonani

Minulla on monia "persoonia". Nämä ns. persoonat ovat tärkeimmät hahmoni, jotka olen "kun korjaan mielikuvitukseni satoa" eli leikin/näyttelen ystäväni kanssa.
Meillä on monia "leikkejä" (tarvitsen näille oman sanan!! Eivät nämä pelkästään ole leikkejä..) joita ovat Etsintäkuulutetut, Veden alainen, Maagiset lahjat, Viisi tehtävää ja joitakin muita vähän lyhyempiä "näytelmiämme".
Etsintäkuulutetuissa olen 15-vuotias Maria, jota syytetään Kartanosta varastetun arvokkaan jalokivirintaneulan varastamisesta. Maria, joka on aluksi arka, teitittelee kaikkia ja haaveilee illat tallirengi Joysta. Maria on orpo, ystävällinen ja hän oli töissä Kartanossa, ennen kuin karkasi sieltä.
Toinen persoonani on Lumivalko Waleena Tähtitaivas, ennustamisen taidon osaava, naapurin 6 vuotta vanhemmasta Williamista unelmoiva siskoaan viisaampi fiksu nuori tyttö, joka saa tietää siskonsa oleva vampyyri. Waleena on taitava ompelija, kokki, mutta kehno metsästäjä. Sydämen muotoinen riipus on Waleenalle kaikki kaikessa kristallipallon ja yrttejä sisältävän laukun lisäksi.
Veden alainen on ehkä monimuotoisin leikki. Hahmoni on Amy Ilse Elisabeth, ihmissuteen rakastanut orpo merirosvo, joka varjelee miekkaansa henkensäkin ohulla. Amy joutuu maan pinnalta, seikkailujensa huipuksi Veden alaiseen ja sitä kautta Kuoleman maan valtijaan tyttären ystäväksi. Amy ei osaa lukea, hän valehtelee sujuvasti, tyttö on varas ja ennen kaikkea uhkarohkea entinen merirosvo, joka rakastaa laulamista.
Amy on ehkä pisimmälle kehitetyin hahmoni ja siten myös tärkein hahmoni. Hän vapaa, erilainen ja ennen kaikkea jostain muualta kuin todellisuudesta. Amyn elämästä voisi kirjoittaa romaanin, mutta siltikään hänestä tiedettäisiin vain puolet. Amy rakastaa tulisesti Johnia, joka on kuollut pelastaessaan Amyn Valancyn eli Kuoleman Valtiaan tyttären äidin kynsistä.
Polgara... häntä on vaikea kuvailla sanoilla, mutta tämä mustatukkainen punamekkoinen on viettelijätär. Kultaiset rannerenkaat ja suuret korvakorut kertovat tarpeeksi Polgaran ulkonäöstä varsinkin, kun upeitten säärien jalkaterät ovat mustissa 15 cm-korkokengissä. Polgara on noita, hän pystyy muuttumaan niin kissaksi kuin pöllöksikin. Neito on naimisissa Velhon kanssa, mutta huokuttelee miehiä ranneliikkeellä, liehuvalla tukallaan ja mustilla silmäripsillään.
Sitten on kaikki muut hahmoni, mutta he eivät liity leikkehimme, joten ei niistä nyt sen enempää. Kaikki  nämä "päähahmoni" ovat ihastuneet, he ovat ikähaarukalla jotain 14-21 vuotiaita ja kaikilla on mustatukka paitsi Marialla, jolla on tumman ruskea.
Sitten miten hahmoni näkyvät minussa ja hieman toisinkin päin. Hahmoni elävät omaa elämäänsä ja ne muuttuvat sitä mukaa, kun minä kasvan. Osaan persoonistani pystyn eläytymään heti, jotkin vaativat tietyn mielialan tai aikaa. Hahmojeni kautta pystyn käsittelemään monia asioita, esim. rakkautta, vihaa, ennakkoluuloja yms. Kaikki persoonani ovat tärkeitä minulle ja voin sanoa, että postauksessa en ole, kuin vain raapaissut pintaa... saatan syventyä näihin tarkemminkin joskus. Jos jaksatte kommentoikaa, mistä hahmoista voisi olla mielenkiintoista lukea, en nimittäin ehkä kuitenkaan haluaisi kirjoittaa postausta, joka ei kiinnostaa ketään pätkääkään!
Mitä yhteistä minulla on sitten näiden hahmojeni kanssa?
Maria... hän ihastunut, samoin minä. Tyttö on herkkä, kuten minä, mutta Maria on siisti ja järjestelmällinen, jota minä en kyllä ole...
Waleena on ahkera koulussa ja sellainen hikipinko aivan, kuten minä.
Amy... apua! Hän on jotenkin, kuin minä, vaikkei sitten lähellekkään... Amyllä on kaksi persoonaa, se hieman uhkarohkea ja kiivas ulkokuori, mutta rakastava ja herkkä sisältä. Minä olen hieman tämän tyyppinen, ulkoa erilainen, kuin sisältä.
Polgara... no minulta on häneltä jäänyt käteen, hiusten näprääminen ja ranneliikkeet.
Noin tässä oli nyt tälläinen pieni katsaus hahmoihini, jotka ovat minulle tärkeitä, eivätkä vain tarinoissa <3

4 kommenttia:

 1. Ooo, tollanen on tosi mielenkiintosta, että leikkien avulla kehittyy uusia erilaisia roolihahmoja.. Sä ikäänkuin siis roolipelaat livenä eli larppaat vai mitä se nyt on xD Mutta kuitenkin. Mullakin on ollut joskus tollasia leikkejä, että esitetään jotakuta sellaista jota ei oikeasti olla.. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se on tosi hauskaa ja mielenkiintoista. Niin, sehän on kuin roolipelaamista.. en oo ikinä ajatellut sitä sellaisena x) hei jee, en sitten olekkaan ihan täysin yksinäni näiden tekemisien kanssa :)

   Poista
 2. Se oli muuten minusta Merenalainen :D ja minustakin se on mielenkiintoisin leikeistämme. Ja Valancy lempihahmoni. Niin se vain on, että hahmoja ei leiki/näyttele, ne vain on. Ehkä koska ne on itse kehittänyt, ja ne myös tuntee läpikotaisin. Ne voisi periaatteessa olla oikeita ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi.... niinhän se oli!! :D Se on varmaan joo mielenkiintoisiin... ai mitä?! Kappas... en olekkaan huomannut xD Jep, välillä tuntuu, että ne ovat oikeita ihmiä, kun ne ovat vain ajan kanssa kehittyneet niin ihmismäisiksi :)

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.