sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Langennut enkeli ja Riitasointu

Luin tässä äskettäin loppuun kirjan Riitasointu, joka on siis jatkoa kirjalle Langennut enkeli. Ajattelin tehdä niistä nyt tälläisen kooste postauksen.

Langennut enkeli ja Riitasointu


Kirjailija: Becca Fitzpatrick
Sivumäärät: 299 ja 327
Kustantaja: Wsoy

"Seinällä Patchin takana oli peili ja hänen olkansa yli näin ylösalaisin olevan V:n muotoisen arven hohtavan mustana hänen ihollaan."

Langenneen enkelin nimi vastasi yllättävän hyvin kirjaa ja ylipäätään sen tunnelmaa. Langennut enkeli oli mielestäni hyvä kirja, joskin ehkä joissain kohdissa se muistutti paljolti jo lukemiani fantasiakirjoja. Langenneista enkeleistä olen ennenkin lukenut, mutta tässä kirjassa, tai paremminkin ehkä seuraavassa selviää enemmän tämän kirjasarjan langenneet enkelit. Sillä, ennestäähän on tuttua että langenneilta enkeleiltä revitään siivet irti ect. tässä kirjasta kuitenkin löysin jotain uutta näkökulmaa langenneisiin enkeleihin.
Riitasointu, sen nimen tajuaa vasta, kun on lukenut koko kirjan. Pidin paljon tästä nimestä. Se istui oikein hyvin kirjan juoneen.

Kansikuva ensimmäisessä kirjassa (joo pakko sanoa jotain tästäkin) oli mielestäni hieno ja pidin erityisesti siitä, että näiden kahden kirjan kansissa oli tuollainen hieno yhtäläisyys, nimittäin nämä sulat. En tiedä, miksi oikein pistin tämän merkille, mutta se oli hieno yksityiskohta. Muutenkin pidin näistä kansista erottuvasti tunnelmasta, kun joidenkin kirjojen kannet eivät vain toimi toisin kuin nämä.
Rakastuin Riitasoinnun kansikuvaan! Se on vain niin ihana. Tuo ukkosmyrsky ja se että kuvassa seisova tyttö antaa punaisen sulan tippua kädestään... Ja tytön asennosta välittyvä tunne <3 Tämä oli täysi napakymppi!

Nyt sitten siihen itse kirjan juoneen... Kirja kertoi tytöstä nimeltään Nora ja tytön biologian parista Patchista, salaperäisesti hymyilevästä tummasta pojasta. Kaksikko joutui kirjassa moniin jännittäviin tilanteisiin, aina pahamaineisista biljardisaleista huvipuiston laitteisiin. Kuka Patch on ja miksi hän salaa niin montaa asiaa? Entä miten tähän kaikkeen liittyvät koulun uudet oppilaat Elliot ja Jules, joiden menneisyys on hämärän peitossa?

"Kaikki varoittivat minua. He sanoivat, että minä olin vain yksi uusi päänahka vyöllesi, ja sinä häipyisit sillä sekunnilla, joilloin minä rakastuin sinuun. Minun on saatava tietää, etteivät he olleet oikeassa."

Riitasoinnun juonesta en voi kovinkaan paljoa kertoa spoilaamatta ensimmäistä kirjaa, mutta sen verran vihjaisen, että kirjassa Noran kuollut isä on tärkeässä roolissa ja tämä tekee kirjasta äärimmäisen mielenkiintoisen. Pidin ehkä tästä hieman enemmän, kuin sarjan ensimmäisestä osasta.

Pidin paljon näistä kirjoista, ne olivat hyviä, mielenkiintoisia, jännittäviä ja suosittelen niitä kaikille nykyajan fantasia-romantiikkakirjoista pitäville! Vaikka kirjasarjan olikin ehkä hiema kliseinen, tyttö tapaa salaperäisen "pahanpojan" ja kieppuu koko ajan mustasukkaisuuden tai kauhun tunnetiloissa. Riitasoinnussa ilmestyi myös, tuttu kolmiodraamayhtälö, kun Noran vihollinen Marcie ilmestyy kuviohin.
Nämä kirjat sai minut ensin nauramaan, mutta myös jähmettymään kauhusta. Ne olivat hyviä fantasiakirjoja :)

"Olet psykopaatti."
"Käytän mieluummin sanaa luova."

Ja tässä vielä kuva sarjan toisesta osasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.