sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

I C E L A N D #1


8.4 koitti päivä, jota olin innolla odottanut, vaikka kokeiden takia ehdinkin vasta matkafiilikseen päästä samaisena aamuna. Sinä sunnuntaina alkoi ehkä tämän kevään paras viikko, nimittäin Islannin leirikoulu.

Lähdimme luokan kanssa viikoksi Reykjavikiin. Sunnuntaipäivä kului enimmäkseen matkan teossa, (lentokoneessa pystyi katsomaan The Greatest Showmanin) ja hotelliin kotiutuessa. Maanantaina herätys olikin kello 7, mutta syy oli siinä, että lähdimme kävelemään Reykjavikin keskustan halki kohti islantilaista koulua Landakotsskólia. Olimme tekemisissä meitä hiukan nuorempia 13-vuotiaiden nuorten kanssa, joiden nimiä en suurinta osaa osannut edes lausua.


"I, I follow, I follow you
Deep sea baby, I follow you, I, I follow, I follow you
Dark doom honey, I follow you"Pidin englanniksi kolmanneksen esitelmästä, jossa kerroimme omasta koulustamme - musikaalista oli pari hauskaa kuvaa. Islantilainen kouluruoka taas oli aivan järkyttävää, jotakin jauhoilta maistuvia kalapalloja, joista kukaan oppilaista ei kuulemman edes pitänyt ja et saanut niitä edes itse ottaa vaan ne lapettiin lautasellesi.

Meitä kierrätettiin ympäri suloista ala-astetta muistuttavaa koulua, kengät piti ottaa pois sisällä ja pienimmät oppilaat olivat kuusivuotiaita. Ohjelmassa meillä oli kolme erilaista pajaa - musiikkia, josta saimme korvamadon koko reissulle, kuvassa näkyvän pikkurobotin ohjelmointia kulkemaan lattiaan teipattuja viivoja pitkin ja geokätköilyä.


 Yllä oleva kuva Islannin musiikkitalo Harpan sisältä.


Kiertelimme luokan kanssa loppupäivän katsomassa nähtävyyksiä ja kävimme maauimalassa uimassa. Olen aina nauttinut ulkona uimisesta, varsinkin, jos vesi on lämmintä. Ahh pääsisipä sinne Islantiin takaisin ja erityisesti niihin +38, 40, 42 asteisiin altaisiin. Juuri nyt ei edes haittaa, vaikka suihkut haisisivatkin mädäntyneeltä kananmunalta kiitos rikin.

6 kommenttia:

 1. Voii Islanti on kyllä niin nätti maa! Ihanaa että pääsit käymään siellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaseutu oli kyllä minunkin makuuni - karua ja puhdasta ❤ Niin oli!

   Poista
 2. Sinulla on ollut niin upea matka. Islanti on varmasti hieno kohde, vaikka en ole itse siellä käynytkään. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, se oli aivan huippu juttu, että tällaiselle matkalle pääsin. Suosittelen, jos luonto yhtään kiinnostaa!
   Ja lisää kuvia on tulossa heti, kun kerkiän vain jotakin niiden yhteyteen kirjoittamaan ;)

   Poista
 3. En edes tajunnut tuon pallon olevan robotti, luulin sitä taideteokseksi :D vaikka kyllähän siitä tulee mieleen vähän Star warsin BB-8. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs :D Ehkä se on hiukan hankala hahmottaa tuosta kuvasta
   Kiitos! On siinä kyllä eroa kuvaako puhelimella vai kameralla.

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.