sunnuntai 21. tammikuuta 2018

If you want to fly, you have to give up what weighs you down

Kirjoittaminen tuntuu väärältä. Jos en tällä kertaa kirjoita sinusta. Aloitan monta eri tekstiä, mutta kolmannen lauseen jälkeen kaikki näyttää vieraalta. Olen kuin äiti, joka ei pitänyt lastaan tarpeeksi kauan ihollaan ja nyt se rääkyvä nyytti ei  tunnu omalta. Et enää olekaan muusani, et syy, miksi kirjoitan kauniita kaipaustekstejä. Ei ole enää kipua, jota konkretisoida sanoiksi.

Sinun kuljettua edelläni, ohitseni kuin et minua huomaisikaan - jäljelle jäi vain tyhjyys, mahdollisuus pyyhkiä paperi taas valkoiseksi. Samalla tavalla kuin poistin ne kaikki viestit kolmen vuoden ajalta; se vei vain kaksi napin painallusta.Katsokaa nyt minua. En osaa kirjoittaa kuin sinusta. Mutten siltikään saa kirjoitettua tätä kaikkea sanoiksi, en vain osaa. Jään toistamaan samoja vertauskuvia, samoja ajatuksia kaikissa runoissa.

Kirjoittaminen ei tänään kuitenkaan ole vierasta, ei ainakaan juuri nyt. En ole pyyhkinyt sanoja pois, mikä on hyvä. Minulle tarinoiden perussääntö on, että ikinä ei kannata hävittää yhtäkään tekstiä, sillä jonakin vuonna sille saattaa olla vielä käyttöä.

Ei minua sinun haavoittunut katseesi saanut itkemään. Eikä ajatus siitä, että minusta ei taidakaan tulla lastesi kummeja eikä kaasoa häihisi. Se oli pieni haalistuma eräästä unelmasta. Nyt minulla ei olisikaan vuosikymmenien päästä vintilläni pahvilaatikkoa täynnä kirjeitä sinulta. Ja ehkä se kertoo jo paljon. Tai sitten se tarkoittaa, että tätä ajatustyötä on vielä vuosia jäljellä.


6 kommenttia:

 1. Liian kauniisti kirjoitettu mutta samalla tuli surullinen olo, itkin melkein

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi eii, äläs nyt itke ❤ Ja en voi olla jostain kummallisesta mielenoikusta onnellisempi, että saan jonkun mieltä liikautettua teksteilläni.

   Poista
 2. Kirjoitat oikeasti niiin kauniisti ja aivan älyttömän nättejä kuvia myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älyttömän iso kiitos sinulle, kruunasit mun illan tällä vielä paremmaksi 💗

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.