sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuosi 2017 | runoutta ja pahoja päiviä

Tänä vuonna kirjoitin ja luin runoja enemmän kuin koskaan. Kokosin tärkeimmät ystävälleni kirjaksi, jonka annoin hänelle joululahjaksi.

Tajusin, että olin elänyt huonossa ystävyyssuhteessa aivan liian kauan aikaa. Olin unohtanut, että ystävyyden tuntuu kuulua helpolta ja saada minut onnelliseksi. Se ei ole kiellettyjä puheenaiheita, tietoisia päätöksiä ja vastuuta toisesta siten, että se ottaa itseltä enemmän kuin antaa. En ole vastuussa ihmisestä, riippumatta kuinka syvää ja hyvää se ystävyys olisi joskus ollut.
Koska jos se ei enää sitä ole, niin miksi kuluttaisin itseni henkisesti puhki, jos minun ei ole pakko.

Olin antanut itseni stressata niin paljon, että lopulta kävelin koulukuraattorin huoneeseen ja sanoin itselleni, että kaikesta ei tarvitse selvitä yksin.

Oli iltoja, jolloin kaikki oli pimeää ja pelottavaa. Itkin, itkin enemmän kuin ennen. Ja oli päiviä, jolloin ne hetket tuntuivat kaukaisilta ja sain loistaa - olin aivan mahtamassa tet-paikassa, mukana koulun musikaalissa ja sain tehtyä tähän astisista maalauksistani kauneimman kuvataidekoulussa.

Hyväksyin vihdoin ja viimeistä kertaa taulun maalausprosessin aikana sen tosiasian, että ne jotka eivät minua lesbona hyväksy saavat kävellä ulos elämästäni. Ja että maailmassa on tärkeämpiä asioita, kun murehtiminen siitä, että olen ulkopuolinen. Sillä sitä minä olen tai olin - olen ehkä aina ollut. Tänä vuonna olin välillä jopa omissa ystävyyssuhteissani.

Saatan olla yksinäinen, mutta en ole yksin. Saatan olla vailla tyttöystävää, mutta täällä on ihmisiä, jotka rakastavat minua tällaisena.

Sain uusia ystäviä ja vanhoista tuli entistä tärkeämpiä. Aloitin valokuvaamisen ystäväni kanssa, halleluja mallina istuminen on hauskaa, vaikka Suomessa on kylmä. Mutta hiukset näyttävät kauniilta männynneulasia vasten.

Join iltateeni vihreästä muumimukista ja istuin punaiset villasukat jalassa sängylläni. Omasta huoneestani muodostui pakopaikka ja kännykän ruudusta aina toisinaan ainut asia, joka piti kyyneleet sisällä.

Kasvoin vähän kieroon ja sisäinen huutoni vaimeni, kun otin ensimmäiset askeleet sen pysäyttämiseksi. Nyt vain kerron itselleni, että olen tehnyt oikeat ratkaisut ja että kaikki on hyvin. Jos en seuraavana vuonna enää jäisi sängylle istumaan vaan menen ja elän, ihan pieninä annoksina. Kuuntelen kehoani ennen kuin se lähettää kyyneleet silmiini muistutukseksi, että nyt ei ole kaikki hyvin.

Next year is going to be about me and letting go things that I don't need. Because I need learn that I can't save everyone and sometimes I have to save myself first.

10 kommenttia:

 1. Ihana teksti♥ Ihanaa ja onnellista uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Ja sitä samaa sinulle! Kommenttejasi on aina ihana lukea.

   Poista
 2. Oh, osa näistä asioista oli sellaisia, jotka olisin voinut itsekin kirjoittaa, osan ihan äskettäin, osan muutama vuosi sitten. Toivottavasti 2018 on sulle kaikin puolin lempeä ja hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihmeellistä kuinka tällaisen kuuluminen antaa voimia <3
   Vilpitön kiitos ja samat sanat sinulle.

   Poista
 3. Ensi vuosi tulee olemaan sulle hellä ja ihana. Tiedän sen <3 Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin itsekin, meillä molemmilla tulee olemaan taatusti juuri sellainen vuosi kuin tarvitsemme <3

   Poista
 4. Eksyin blogiisi kaukaisia reittejä eikä me tunneta lainkaan, mutta kommentoin silti.

  Olin itse tosi samankaltaisissa tilanteissa ja pohdinnoissa 10 vuotta sitten ikäisenäsi. Sillä erolla tosin, että sinä vaikutat minua hurjasti fiksummalta! Ehkä osittain tiedän, miltä sinusta tuntuu..

  Olet aivan oikeassa siinä, että elämässä kannattaa pitää vain ne ihmiset, jotka sinusta pitää juuri sellaisena kuin olet. Sinä olet juuri oikeanlainen ja ihana noin. Jos joku sanoo muuta, hän on väärässä ja hukassa itsensä kanssa. Jos joku ihminen lähtee elämästäsi, hän ei ole koskaan ollut sinun seurasi arvoinen.

  Tunnistan tuon ainaisen ulkopuolisuuden tunteen itsessäni myös. Tavallaan kaikkea katsoo ulkoapäin, kun ei ihan kuulu joukkoon. Se on myös suuri rikkaus, sillä asioita katsoo sillon eri tavalla ja huomaa asioita, joita kaikki eivät huomaa. Siinä kasvaa ihmisenä. Tutustuu itseensä ja osaa nähdä ilmiselvien asioiden taakse. :)

  Toivon sinulle kaikkea hyvää! Ihanaa vuotta, merkityksellistä elämää. Ja rakastavaa kumppania, kenen kanssa tutustua itseen ja toiseen sekä elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiitos oikeasti.

   En edes oikeastaan tiedä, mitä sanoa. Kukaan ei elämästäni lähtenyt ovet paukkuen viime vuonna, itse suljin heidän edestään yhden ja samalla suljin pois todella paljon. Mutta nyt jo viikkoa myöhemmin - minulla on oikeastaan hyvä olla. Parempi kuin kuukausi sitten. Olen selvinnyt viikon itkemättä.

   Itseensä tutustuminen on tärkeää, sitä siinä hiljaa vieressä istuen oppii kyllä paljon. Ensinhän minä opin kuuntelemaan, sitten vasta puhumaan.
   Toivon lukiolta sitä, että löydän elämääni lisää ihmisiä, joiden kanssa saatan puhua - olla kerrankin se, joka tietää, mistä ja kenestä puhutaan.

   Kuin myös ihana ❤ Jos itse olet jonkun kanssa niin toivon sydämeni pohjasta, että teillä on hyvä olla molemmilla ja jos et, niin ehkä meitä kumpaakin onnistaa tänä vuonna.

   Poista
 5. Toivotaan, että toiveesi toteutuvat, nyt ja tulevaisuudessa! ❤ Ja että niiden asioiden tilalle, jotka olet joutunut sulkemaan pois, tulee monin verroin parempaa tilalle.

  Aloin seurustella itse ensimmäistä kertaa hieman yli parikymppisenä ja nyt menossa ensi kesänä tämän samam naisen kanssa naimisiin. Eli älä menetä toivoasi, vaikka tämä ei olisi vielä se vuosi, kun löydät sen oman rakkaan. Se löytyy kyllä vielä! ��


  Ja kiitos sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla. Ja kaipa niiden eteen olen valmis myös työtä tekemään.
   Oii, rakastan häämekkoja ja kesähäät kuulostavat aivan ihanilta! Aivan älyttömän paljon onnea teille jo nyt ❤

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.