keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Jospa tekisi joulukalenterin tänneViimeisen viikon ajan tämän blogin sivun näyttökerrat (jos rakkaaseen kiukuttelevaan Bloggeriimme on luottamista) ovat tämän internetin pölyisen nurkkauksen mittakaavassa räjähtäneet.. Mistä tietysti olen ollut erittäin vilpittömästi iloinen vaikkakin samalla todella hämmentynyt.Normaalisti tuossa taulukossa on viime kuukausien aikana lukenut ehkä 21 edelliseltä päivältä ja 14 silloiselta - and now, nyt siinä lukee 307 ja 206! Help.
Can someone explain me why now and how? Kuka tunnustaa syyllisyytensä blogini stalkkaukseen..? Koska olen lievästi sanottuna ymmälläni.

•••

Okei, ei minun tuosta varsinaisesti olisi tarvinnut kirjoittaa. Ihmetyttää vain :D
Keskiviikko oli ihan jees kiva päivä. Mantsan valtiotyön aiheeksi jaossa minulle osui Puola :) Pääsen kirjoittamaan Marie Curienista, jos huvittaa.
Ensimmäinen saksan tunti selvitty hengissä yhden jakson tauon jälkeen saksan opiskelusta. Ja taisi tulla taas todettua, että ei se todistuksen numero paljoa kielitaidosta kerro. Hyvin osaan saksaa, kun en edes muistanut hetkeen, mikä on omistaa verbin imperfekti yksikön 1. persoonassa. 

Koulujen jaksojärjestelmä ei kyllä tue kauhean hyvin kielenopiskelua, koska aina tulee taukoa jonkin kielen opiskeluun. Kun sitä kielitaitoahan olisi pidettävä yllä ympäri vuoden, niin puolen vuoden tauot esim. viime vuonna vasta-alkaneessa ruotsin kielessä viime vuonna ei ollut hyväksi. Onnistuin unohtamaan varmaankin puolet asioista tauon aikana.
Toisaalta onpahan helpompi taukojen avulla keskittyä yhteen tai kahteen vieraaseen kerralla.

Että nyt olisi palautettava ne ruotsinkin opit mieleen jälleen, odotan innolla. Hej, jag talar inte svenska. Tämän verran taidan osata :D Jag är fjorton. Kaks lausetta - taidan huomen aamulla ennen koulua avata viime vuoden kirjan kertauksen vuoksi.

Ja hei muuten, mietin, josko tässä saisi tänä vuonna väkerrettyä jonkinlaisen joulukalenterin tännä blogiinkin? :)
Tällei ei yhtään myöhässä mietittynä, kun huomenna on 1. joulukuuta.. Kun viimekin vuonna olisi tehnyt mieli, mutten jostain syystä saanut aikaiseksi. Voisi poimia jotain ajatuksia tai pieniä positiivisia juttuja päivän ajalta jossain runon muodossa.


2 kommenttia:

 1. Kyllä, joulukalenteri on hyvä ajatus.

  ♡: Tuuliviiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän voisin sen toteutella, mikäli aika riittää :)

   Poista

Kerro minulle toki, mitä ajattelet 💙 Kommentit saavat aina iloiseksi.